Μια ακόμη μικρότερη Beaglebone

η Beaglebone φημίζεται περίφημα σε ένα κασσίτερο Altoids. Παρόλο που τώρα έχουμε τώρα Beaglebone Blacks, Blues και Πράσινοι, το στοιχείο φόρμας για αυτό το περίεργο ισχυρό σκάφος Linux παρέμεινε αμετάβλητη και μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα πλαίσιο έργου που είναι διαθέσιμο σε κάθε ταμειακή μηχανή στον πλανήτη. Υπάρχει όμως ένα άλλο Alpoids Tin. Το Alphoid Small Tin είναι λίγο πάνω από 60 × 40 mm, και πολύ μικρό για να ταιριάζει με ένα κανονικό μέγεθος beaglebone. [Michael Welling] έχει αναπτύξει ένα νέο beaglebone για να ταιριάζει σε αυτό το μινιατούρα κουτί έργου. Τον καλεί τον τσέπη και είναι τόσο μικρό όσο τα νομισματοκοπεία είναι ισχυρά.

Η τσέπη βασίζεται στην οικογένεια OSD OSD Systems OSD ISD355X, γνωστή ως η «Beaglebone σε ένα τσιπ». Αυτό το τσιπ διαθέτει Cortex AM355X βραχίονα A8, έως 1GB DDR3 RAM, 114 GPIOS, 6 UARTS, 2 SPI, 2x Gigabit Ethernet και USB. Στεγάζεται σε ένα σχετικά μεγάλο πακέτο BGA που καθιστά εύκολη δρομολόγηση και ως απόδειξη της έννοιας [Jason Kridner] χτίστηκε μια τσέπη στον αετό.

Η έκδοση του [Michael] της τσέπης βασίζεται στην προηγούμενη απόδειξη της έννοιας, με μερικές χρήσιμες προσθήκες. Υπάρχει μια κεφαλίδα επέκτασης IO, προβλέψεις για είσοδο μπαταρίας, λίγες διορθώσεις στο USB και όλα τα μέρη βρίσκονται στη μία πλευρά του πίνακα που διευκολύνει το απλούστερο συγκρότημα. Αυτή η έκδοση του τσέπη δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Kicad, το οποίο θα παραμείνει στο έργο στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.