Hackbench – Ανακαλύψτε τον καλύτερο πυρήνα για το Android

Uncategorized

Αν ψάχνετε για τον πολύ καλύτερο από το Android, μπορείτε να το κάνετε αυτό γρήγορα με το Hackbench, ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης καθώς και το εργαλείο άγχους που αναπτύχθηκε για τον προγραμματιστή εργασιών Linux.

Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένους πυρήνες στις συσκευές σας Android, πολλές πιθανότατα συναντήσατε την περίσταση όπου έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών προσαρμοσμένων πυρήνων. Στην περιήγηση για τον πολύ βέλτιστο πυρήνα Android, πολλά άτομα μόνο επιλέγουν τον πυρήνα με το μεγαλύτερο αριθμό χαρακτηριστικών. Άλλοι εξαρτώνται από την εμπειρία χρήσης για την απόφασή τους.

Ωστόσο, ένας πυρήνας που υπερβαίνει τα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά καθώς και τα backports δεν διαβεβαιώνει ότι θα τρέξει καλύτερα. Επιπλέον, η επιλογή ενός πυρήνα με βάση την εμπειρία χρήσης από μόνη της είναι μια εξαιρετικά υποκειμενική μέθοδος καθώς και τα αποτελέσματα δεν έχουν οποιοδήποτε είδος επιστημονικών στοιχείων. Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί πολλοί προσαρμοσμένοι πυρήνες παίρνουν μικτές αξιολογήσεις από άτομα που αναφέρουν κυρίως στην εμπειρία χρήσης τους.

Η απαίτηση για μια πολύ πιο επιστημονική μέθοδο ώθησε τους σχεδιαστές να παράγουν μια σειρά εφαρμογών συγκριτικής αξιολόγησης για το Android (Antutu, Geekbench, καθώς και το PCMARK είναι το πιο αξιοσημείωτο). Καθώς αυτές οι εφαρμογές αναπτύσσονται πάνω από τη στοίβα εφαρμογών λογισμικού Android, συνήθως θέτουν ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα στη δοκιμή καθώς και όχι μόνο στον πυρήνα του Linux. Οποιοσδήποτε τύπος εξωτερικών στοιχείων που παρεμβαίνουν στα αποτελέσματα δεν μπορεί να εξαλειφθεί, γεγονός που συζητά γιατί τα αποτελέσματα μπορούν να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των δοκιμών στην ακριβή ακριβώς εφαρμογή λογισμικού gadget καθώς και υλικό.

Η καλύτερη μέθοδος για τη δοκιμή της απόδοσης του πυρήνα του Linux είναι να χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο που μιλά απευθείας σε αυτό, χωρίς κανένα είδος κώδικα Java ή στρώμα διαχείρισης συστήματος μεταξύ. Ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτό θα ήταν ένα εργαλείο γραμμής εντολών. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης που παράγεται ιδιαίτερα για τον πυρήνα του Linux, στην αγορά για να συγκρίνουμε διαφορετικούς προσαρμοσμένους πυρήνες καθώς και να ανακαλύψουμε την καλύτερη απόδοση. Αυτό το εργαλείο είναι κατανοητό ως hackbench, καθώς και ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης, καθώς και το εργαλείο καταπόνησης που αναπτύχθηκε για τον προγραμματιστή εργασιών Linux. Χρονολογείται από το 2009, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους σχεδιαστές του πυρήνα σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Build.prop τροποποιήστε για να βελτιώσετε το FPS διεπαφής στο Android

Όπως θα έπρεπε να ανακαλύψετε πιθανότατα ήδη, εστιάζουμε στην απόδοση του προγραμματιστή εργασιών σε αυτόν τον οδηγό. Ο προγραμματιστής εργασιών είναι ένα από τα πιο βασικά μέρη του πυρήνα ενός λειτουργικού συστήματος, καθώς είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση καθώς και για τη διεξαγωγή όλων των διαδικασιών στην CPU, διατηρώντας παράλληλα ένα χρησιμοποιήσιμο σύστημα. Οι μικρές τροποποιήσεις στον κώδικα του μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην απόδοση του συστήματος. Η λογική του είναι μάλλον περίπλοκη, καθώς και μια μόνο γραμμή λανθασμένου κώδικα μπορεί να είναι καταστροφική. Επιπλέον, η απόδοσή του είναι επιρρεπής σε τροποποιήσεις σε άλλα υποσυστήματα πυρήνα. Υπάρχουν εργαλεία που προσφέρονται για τη δοκιμή GPU, το δίκτυο καθώς και για άλλα μεγάλα υποσυστήματα του πυρήνα του Linux, ωστόσο αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστό άρθρο.

Το Hackbench παρήχθη για χρήση από τους προγραμματιστές, για να προσδιορίσει την επίδραση των τροποποιήσεων κώδικα στον προγραμματιστή εργασιών Linux. Ωστόσο, φαίνεται ότι σε σχήμα μάλλον καλά στο πλαίσιο μας: διαφορετικοί προσαρμοσμένοι σχεδιαστές πυρήνα εφαρμόζουν διαφορετικά μπαλώματα στους πυρήνες τους. Εκτός από αυτό, υπάρχουν συνήθως περισσότερες από μία μεθόδους σε ένα μόνο ζήτημα στους πυρήνες Android, ο καθένας έχει διαφορετική επίδραση στην απόδοση του πυρήνα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει εξαιρετική μεταβλητότητα μεταξύ της προσαρμοσμένης απόδοσης των πυρήνων.

Εάν θέλετε να καταλάβετε ακριβώς πώς να συγκρίνετε τους πυρήνες Android από το χαμηλό επίπεδο, ελέγξτε παρακάτω.

Μην χάσετε: Ενισχύστε την απόδοση στο Android με το TIDEAKING του Χρονοδιαγράμματος Εργασίας του πυρήνα

Προϋποθέσεις

Το Hackbench αναπτύχθηκε γύρω από το σχέδιο X86 (επιτραπέζιοι υπολογιστές). Τρέχει καλά και σε πλατφόρμες Android, ωστόσο δεν υπάρχουν διαθέσιμα δυαδικά αρχεία προ-συμπερίληψης. Έτσι, θα πρέπει να το αναπτύξουμε πρώτα στο gadget μας. Αυτή είναι πραγματικά μια πραγματικά εύκολη διαδικασία, καθώς ό, τι μπορεί να πάρει τοποθεσία μέσα στο Termux. Το Termux είναι μια ισχυρή εφαρμογή τερματικού για το Android, η οποία προσφέρει επίσης μια μικρή αυτόνομη ατμόσφαιρα Linux μέσα στο Android.

Εγκαταστήστε το Termux

Open Termux, θα κατεβάσει αμέσως μια μικρή στοίβα εφαρμογών λογισμικού που χρειάζεται για την αγορά για να εκτελέσει. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με τον ιστό όταν ξεκινάτε πρώτα την εφαρμογή).

Κατεβάστε καθώς και να ρυθμίσετε τα απαραίτητα πακέτα:
Βεβαιωθείτε ότι έχετε περίπου 150 MB εντελώς δωρεάν περιοχή στην εσωτερική αποθήκευση σας. Στη συνέχεια, δώστε τη συμμόρφωση με την εντολή καθώς και το χτύπημα Enter. Το Termux θα φροντίσει τα πάντα:

pkg ρύθμιση -y git clang libllvm

Όλα είναι τώρα προετοιμασμένα για το επόμενο βήμα, το οποίο κατεβάζει τον πηγαίο κώδικα καθώς και την οικοδόμηση του εργαλείου.

Χτίστε καθώς και ρυθμίστε το hackbench

Inside Termux, πηγαίνετε στην συμμόρφωση με την εντολή:
κλώνος
Αυτή η εντολή θα κατεβάσει τον πηγαίο κώδικα Hackbench με Git καθώς καιnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.