Η λωρίδα τροφοδοσίας μικροελεγκτών DIY

Uncategorized

[TEKNYNJA] αναζητήθηκε για έναν τρόπο να ελέγχει μια σειρά από διακριτές συσκευές που τροφοδοτούνται από το Ac, χρησιμοποιώντας ένα μικροελεγκτή, καθώς και ενώ σκέφτονε την ουρά 2 από το Adafruit, ασχολείται με 5 συσκευές θα γίνουν αρκετά ακριβές. Αντί να αγοράζετε ένα σύνολο από τη λύση ράφι, επέλεξε να αναπτύξει τη δική του πρίζα 5 κατευθύνσεων.

Έλαβε μια ανθεκτική μεταλλική λωρίδα ισχύος από ένα περιφερειακό κατάστημα υλικού μαζί με μερικά αιχμηρά ρελέ S201S06V που αγόρασε online. Μετά τη δοκιμή τοποθέτησης των ρελέ μέσα στο πλαίσιο της λωρίδας τροφοδοσίας, ενσύρθηκε 5 από τις 6 εξόδους μέσω αυτών για να επιτρέψει τη μετάβαση μέσω ενός μικροελεγκτή. Διαμορφώθηκε η 6η έξοδος για να είναι online φορές, προσφέροντας πηγή ενέργειας για το σύστημα ελέγχου που σχεδίαζε να χρησιμοποιεί για να αλλάξει τα άλλα δοχεία.

Το [Teknynja] τράβηξε τον συνδετήρα από ένα παλιό ποντίκι PS / 2 για χρήση ως σύρμα ελέγχου, συνδέοντας ένα καλώδιο σε κάθε ένα από τα ρελέ. Λέει ότι η λωρίδα λειτουργεί αρκετά καλά, καθώς και μετά από λίγους μήνες χρήσης κρατάει ωραία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.