Η εξισορρόπηση ρομπότ χρειάζεται καινοτόμο ελεγκτή και κινητήρα

Uncategorized

ένα ρομπότ αυτο-εξισορρόπησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαχθεί στη θεωρία ελέγχου και της ρομποτικής γενικά. Η ικανότητα ενός ρομπότ να αισθάνεται τη θέση του και το τρέχον σύνολο των συνθηκών της και στη συνέχεια να κάνει μια αναλογική απάντηση για να επιτύχει το στόχο της είναι το κλειδί για όλα τα ρομποτικά. Ενώ τα ρομπότ Hobby ενδέχεται να χρησιμοποιούν φτηνά σερβο ή βουρτσισμένα κινητήρες, για οποιοδήποτε πιο προηγμένο ρομπότ εξισορρόπησης μπορεί να θέλετε να φτάσετε για έναν κινητήρα DC χωρίς ψήκτρες και έναν νέο ελεγκτή πλήρους ανοικτού κώδικα.

Το κύριο πρόβλημα με τους κινητήρες DC χωρίς ψήκτρες είναι ότι δεν εκτελούν πολύ καλά σε χαμηλές ταχύτητες. Για να καταπολεμήσετε αυτό το μειονέκτημα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων ελεγκτών στην αγορά που μπορεί να βοηθήσει να μετριάσει τη συμπεριφορά τους. Μέχρι τώρα, όλοι αυτοί οι ελεγκτές έχουν κλειδωθεί και ιδιόκτητο. Το SmoothControl ψάχνει να δημιουργήσει ένα πλήρως ανοιχτό σχεδιασμό για αυτούς τους κινητήρες και μοιάζουν σαν να έχουν μια αρκετά καλή αρχή. Ο ελεγκτής έχει σχεδιαστεί για να τρέχει στο πανταχού παρόν ATMEGA32U4 με μια πλακέτα οδήγησης 3 φάσεων ανοιχτού κώδικα. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν αυτές τις σανίδες με δύο συγκεκριμένους κινητήρες, αλλά σχεδιάζουν επίσης να υποστηρίξουν περισσότερους κινητήρες καθώς το έργο μεγαλώνει.

Έχουμε δει έργα πριν από αυτή τη λεπτομέρεια γιατί οι κινητήρες χωρίς ψήκτρες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, έτσι ένα πρόγραμμα οδήγησης ανοιχτού κώδικα για τους κινητήρες χωρίς ψήκτρες DC που κάνει την εργασία για μας φαίνεται ελκυστική. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για κινητήρες DC χωρίς ψήκτρες έξω από τα ρομπότ όπου ένας ελεγκτής όπως αυτό θα μπορούσε να είναι επίσης χρήσιμος, όπως η οδήγηση της έλικας του αεροπλάνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.