Λαμβάνοντας ένα μέτρο στα σωματίδια στη Στουτγάρδη

υπάρχει ένα μεγάλο να συμβαίνει καλύτερα τώρα στη Γερμανία πάνω από τη σωματιδιακή ατμοσφαιρική ρύπανση. Η Στουτγάρδη, η “Motor City’s της Γερμανίας και ένας από τους επτά κύκλους της Dante της κόλασης κατά τη διάρκεια της Ώρας Rush, είχε την πρώτη προειδοποίηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του έθνους πέρυσι. Οι πόλεις εξετάζουν την απαγόρευση των παλαιότερων αυτοκινήτων ντίζελ. Μέχρι στιγμής, οι ημέρες οδήγησης της Στουτγάρδης ήταν εθελοντικές και η αλλαγή των εποχών βοήθησε πολύ καλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά πόσο μεγάλο είναι το θέμα; και πού εντοπίζεται; Ή η σωματιδιακή ρύπανση εντοπίζεται καθόλου; Αυτά τα ερωτήματα θα επωφεληθούν από ένα κατανεμημένο δίκτυο αισθητήρων σωματιδίων και το Εργαστήριο OK στο Στουτγάρδη έχει συγκεντρώσει ένα εύκολο έργο (μεταφρασμένο εδώ) για να πάρει πολλούς δικτυακούς αισθητήρες έξω στην άγρια ​​φύση, στο φτηνό.

Η βασική κατασκευή είναι ένα ESP8266 με έναν αισθητήρα σωματιδίων SDS011 συνδεδεμένο, με αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας εάν αισθάνεστε φανταχτερό. Το προτεινόμενο περίβλημα είναι πολύ έξυπνο: δύο τμήματα σωλήνων PVC 90 ° για να διατηρήσουν τη βροχή έξω, αλλά αφήστε τη σκόνη μέσα από ένα μικρό σωλήνα. Το υλικολογισμικό που παρέχουν φροντίζουν να πάρουν τη συσκευή online μέσω του οικιακού σας WiFi. Μόλις το κάνετε να τρέχετε, πυροβολείτε ένα e-mail και είστε σε απευθείας σύνδεση. Αν θέλετε βοήθεια, ταλάντευση από το shackspace.

Αγαπάμε αυτά τα συσσωματωμένα έργα παρακολούθησης της επιστήμης των πολιτών – ειδικά όταν αναπτύσσονται έτσι ώστε το buy-in να είναι χαμηλό, τόσο από την άποψη των χρημάτων που δαπανώνται και δυσκολία να πάρει τον αισθητήρα σας online. Αυτή η προσπάθεια μας υπενθυμίζει ότι το Blitzortung, αυτό το δίκτυο παρακολούθησης ακτινοβολίας, ή των Satnogs Hackaday-Pize-Winning του 2014. Ενώ κατανοούμε την ανάγκη για ακριβό και βαθμονομημένο εξοπλισμό, είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πόσο μακριά μπορεί να πάρει με πολλές πολλές περισσότερες συσκευές χαμηλού κόστους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.