Περπατώντας την κορυφή ενός κεραμικού IC

Uncategorized

εάν θέλετε ποτέ να ανοίξετε ένα IC για να δείτε τι είναι μέσα του, έχετε μερικές επιλογές. Τα κεραμικά πακέτα με ένα μεταλλικό καπάκι θα υποκύψουν σε ένα μαχαίρι χόμπι. Αυτό είναι εύκολο. Τα κοινά εποξειδικά πακέτα είναι πιο σκληρά και κανονικά απαιτούν ένα μίγμα μηχανικού άλεσης και τη χρήση ενός οξέος (όπως καπνοδόχο, για παράδειγμα). [Ο Robert Baruch] ήθελε να ανοίξει ένα πλήρως κεραμικό πακέτο, ώστε να χρησιμοποίησε το “πιο δροσερό” μέρος ενός φακού αερίου χάρτη. Αν σας αρέσει να βλέπετε τα πράγματα ζεστά σε μια ανοιχτή φλόγα, μπορείτε να απολαύσετε το παρακάτω βίντεο.

Προειδοποίηση Spoiler: [Robert] διαπίστωσε τον σκληρό τρόπο που η πτώση του ζεστού τμήματος δεν είναι μια μεγάλη ιδέα. Επίσης, δεν είμαστε σίγουροι τι κάνει η θερμότητα εάν θέλετε να κάνετε πολλά περισσότερα από απλά να ελέγξετε τη μήτρα. Θα ήταν ενδιαφέρον να μετρήσετε μια διασταύρωση στη μήτρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να δείτε πόση θερμότητα πηγαίνει στην πραγματικότητα στη συσκευή.

Η διαδικασία είναι πραγματικά γρήγορη: μόνο περίπου 20 δευτερόλεπτα. Αναρωτιέσαμε αν ένα μεγαλύτερο μέρος μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις χημικές μεθόδους, αυτό φαινόταν πολύ γρήγορο και εύκολο, εφόσον δεν σας πειράζει τη θερμότητα.

Εάν πάρετε την επιθυμία να ξεκινήσετε το άνοιγμα των εξαρτημάτων και θέλετε να δοκιμάσετε την επιφάνεια της μήτρας, μην ξεχάσετε ότι υπάρχει ένα λεπτό στρώμα γυαλιού πάνω από σχεδόν ολόκληρο το τσιπ. Αυτό το στρώμα-η παθητικοποίηση – είναι σχετικά παχιά και κανονικά έχει μόνο αποκοπεί γύρω από τα μαξιλάρια σύνδεσης. Η απαλλαγή από αυτό το στρώμα απαιτεί υδροφθορικό οξύ (δυσάρεστο υλικό). Μπορείτε να πείτε πότε το πήρατε όλα εστιάζοντας ένα μικροσκόπιο πάνω και κάτω από την άκρη του δεσμού. Όταν δεν μπορείτε να βρείτε την άκρη της παθητικοποίησης, τελειώσετε.

Μερικοί άνθρωποι εκθέτουν το ICS πεθαίνει για να μελετήσει, και μερικοί προσπαθούν να βρουν ψεύτικες μάρκες. Άλλες φορές, είναι η ηλεκτρονική αρχαιολογία. Την τελευταία φορά που είδαμε [Robert] χτίστηκε μια CPU σε ένα FPGA, οπότε είναι σαφώς ένας χάκερ ευρέος ενδιαφέροντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.