Ξεκινώντας το ζεστό με τη γεωθερμική ψύξη

Ενώ ήταν πίσω, το σύστημα θέρμανσης λαδιού [Erich] οφείλεται σε μερικές επισκευές. Με την ενίσχυση του κόστους του πετρελαίου καυσίμου, καθώς και μερικά κίνητρα από την ελβετική κυβέρνησή του, έκανε μια απόφαση να επιλέξει μια πολύ φιλική προς το περιβάλλον επιλογή θέρμανσης – γεωθερμική θέρμανση. Το σύστημα λειτουργεί καλά το χειμώνα, ωστόσο είναι γενικά άχρηστο το καλοκαίρι. [Erich] Έλαβε απόφαση να βάλει την επένδυσή του 180 μέτρων για να εργαστεί για τη θερινή θερμότητα, καθώς και το γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης του σε ένα σύστημα ψύξης με σχετικά χαμηλή επένδυση καθώς και πολύ μικρό κόστος.

Το σύστημα αποθεμάτων λειτουργεί με την άντληση ψυχρού υγρού από το [Erich] κάτω από το δάπεδο θέρμανσης στη γη. Το χειμώνα, η επιφάνεια είναι πάντα λιωμένη από το έδαφος, επομένως θέρμανση στο σπίτι του Erich]. Το καλοκαίρι, η περίσταση αντιστρέφεται, με την φοβερή γη που μοιάζει με την ψημένη επιφάνεια. Το μόνο που ήταν απαραίτητο για την ανάστηση του συστήματος θέρμανσης ήταν μερικές μικρές προσαρμογές στον ελεγκτή θέρμανσης.

Το ελεγκτή θερμού αντλίας του [Erich] δεν έχει τη δυνατότητα να τρέχει το σύστημα αντίστροφα, οπότε βασίστηκε σε ένα συμβούλιο Freescale για να απενεργοποιήσει τον συμπιεστή, καθώς και την αντλία. Με τις προσθήκες, το [Erich] χρησιμοποιεί 50 Watt για να αντλείται 1,5 kW ζεστού απευθείας στη γη κάτω, ένα σχετικά αποτελεσματικό σύστημα ψύξης που είναι γενικά δωρεάν εάν έχετε ήδη μια γεωθερμική ρύθμιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.