Το ρομπότ αναρρίχησης τοίχων χρησιμοποιεί υπερηχητικούς σπίτια

Uncategorized

Απολαύστε Spidey, υπάρχει ένας νέος ορειβάτης τοίχου στην πόλη!

Οι ερευνητές [Matthew Journey, Xiaoqi Chen, James Robertson, Mark Jermy, και Mathieu Sellier] πρόσφατα παρουσίασαν την αναρρίχηση τοίχου τους αναρωτιούνται Bot στο Διεθνές Συνέδριο IEEE 2011 για τη ρομποτική και την αυτοματοποίηση. Όπως και πολλοί άλλοι ορειβάτης, οι δικές τους λειτουργούν στην αρχή της Bernoulli για να το κρατήσει κολλημένο στην επιφάνεια, αλλά εκεί είναι όπου τελειώνουν οι ομοιότητες.

Σε αντίθεση με άλλους ορειβάτες με βάση το Bernoulli, αυτή η λαβή του ρομπότ δεν αγγίζει ποτέ την επιφάνεια που αναρριχεί. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να επιτύχουν αυτό το κατόρθωμα δημιουργώντας μια εξειδικευμένη λαβή που αναγκάζει τον αέρα μέσω ενός κενού 25 μm, δημιουργώντας μια πολύ ισχυρή στροβιλισμό χαμηλής πίεσης. Ο σχεδιασμός του Gripper συμπιέζει τον αέρα μόνο με σχήμα, προκαλώντας τη ροή του αέρα να φτάσει ταχύτητες του Mach 3, χωρίς να υπολογίζεται σε ισχυρές αντλίες ή ενισχυμένο όγκο αέρα.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι η υπερηχητική τους λαβή μπορεί να υποστηρίξει περίπου πέντε φορές το βάρος μιας συμβατικής λαβής Bernoulli και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να αναρριχηθεί μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών.

Window-Washing Roomba, εδώ έρχεται!

[Via make]

Leave a Reply

Your email address will not be published.