Αυτοματοποιημένος έλεγχος του ρΗ

Uncategorized

που ελέγχει το επίπεδο pH μιας υπηρεσίας είναι συνήθως ένα κουραστικό έργο. Η προσθήκη ενός οξέος ή βάσης στην υπηρεσία θα τροποποιήσει το pH, ωστόσο η μη αυτόματη παρακολούθηση των επιπέδων καθώς και η προσθήκη του κατάλληλου ποσού δεν είναι διασκεδαστικό. [REZA] ξεκίνησε έναν αυτοματοποιημένο ελεγκτή pH για να διατηρηθεί σταθερή ένα διάλυμα pH σταθερή.

Η ανάπτυξη χρησιμοποιεί ένα Arduino με ασπίδα LCD, στεγανοποιητικές ασπίδες τερματικού, καθώς και [Reza] Μια περισταλτική αντλία χρησιμοποιείται για να αντλείται το ρΗ προς τα κάτω οξύ στο διάλυμα. Αυτός ο τύπος της αντλίας απομονώνει το υγρό από τα μέρη της αντλίας, αποφεύγοντας τη μόλυνση του διαλύματος. Η αντλία ελέγχεται χρησιμοποιώντας μια ουρά ακινητοποίησης, επιτρέποντας στον Arduino να ελέγχει τη ροή του υγρού.

Ένας ανιχνευτής ωμέγα ρΗ χρησιμοποιείται για να ελέγχεται το επίπεδο pH. Το υλικολογισμικό ανοιχτού κώδικα [REZA] έχει υποστήριξη για τη βαθμονόμηση του καθετήρα για να εγγυηθεί τις ακριβείς αναγνώσεις. Όταν έχει ρυθμιστεί, η οθόνη εμφανίζει το επίπεδο pH καθώς και την παρούσα κατάσταση του συστήματος. Η αντλία είναι ενεργοποιημένη όταν το ρΗ ανεβαίνει από την επιθυμητή περιοχή.

Μετά το διάλειμμα, ελέγξτε ένα βίντεο με βόλτα με τη συσκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.