Κινούμενοι Gifs σε Apple II

Uncategorized

Πριν από το Διαδίκτυο, οι λάτρεις των υπολογιστών χρειάστηκαν για να πάρουν τις εικόνες της γάτας, τις μακροεντολές φωτογραφιών και τα κινούμενα gifs με κάποιο τρόπο. Εάν μόνο [NATE] συνθέτει τον κώδικα πίσω στη δεκαετία του ’80: παρήγαγε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για το Apple II, στρέφοντας ουσιαστικά τον κλασικό υπολογιστή σε έναν κατασκευαστή που μπορεί να παίξει ένα ή δύο κινούμενα gifs.

Οι vintage μικροϋπολογιστές δεν σημειώνονται ιδιαίτερα για μια σημαντική ποσότητα μνήμης RAM, ή είναι εξαιρετικά γρήγορο, έτσι [Nate] που χρειαζόταν να φέρει κάποιο πρόσθετο υλικό για να παρέχει το μόλις πρόσφατα αποκλεισμένο δίσκο Apple II + A 64K RAM για να αποθηκεύσει τα gifs.

Οι gifs συσκευάζονται από τη μονάδα δισκέτας αφού μετατραπούν σε υπολογιστή με σενάριο Python, ελαχιστοποιώντας την ανάλυση και τα χρώματα σε 280 x 192 pixels και ένα εξαιρετικό ουράνιο τόξο τεσσάρων χρωμάτων. Για μερικά gifs, που φαίνεται παρακάτω, είναι πραγματικά κάπως εξαιρετική ένα μήλο II μπορεί να τραβήξει από αυτό το τέχνασμα. Είναι εξαιρετικό [Nate] πήρε αυτό το πράγμα να δουλέψει, επίσης.

Εάν έχετε δημιουργήσει ένα Apple II, είστε φοβερό. Πρέπει να πάτε peruse [nate] git και να κάνετε τα δικά σας κινούμενα gifs για τον αξιοσημείωτο κλασικό υπολογιστή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.